Blog

Een nieuwe plek

Geplaatst door op 19-12-2013 | Reacties uitgeschakeld voor Een nieuwe plek

Sinds oktober j.l. woon ik weer in de natuur, dit keer tussen de fruitbomen, te midden van weilanden en water. De energie hier is goed, al mis ik de bomen van de Achterhoek wel een beetje. Dit weidse landschap biedt weer een heel andere beleving…

IMG_8119 IMG_8118

Onthulling Canon van Eemnes

Geplaatst door op 13-06-2013 | Reacties uitgeschakeld voor Onthulling Canon van Eemnes

Op 25 mei j.l. onthulde burgemeester Roland van Benthem, samen met vertegenwoordigers van de Kunstcommissie en de Historische Kring, de Canon van Eemnes. Vorige zomer maakte ik vijftien tekeningen met  rietpen van de geschiedenis van Eemnes vanaf 1300 tot heden. De onderwerpen werden vastgesteld door de Kunstcommissie en de Historische Kring. Mijn tekeningen werden gelaserd in Portugees hardsteen. De 160 kilo wegende stenen liggen nu in een baan in het plaveisel van het vernieuwde stadshart. U kunt het geheel 24/7 bekijken op de Braadkamp in Eemnes.

foto Klaas Wiersma foto Klaas Wiersma

KlaasWiersma_Eemnes02

Dag van de Diepgang

Geplaatst door op 29-01-2013 | Reacties uitgeschakeld voor Dag van de Diepgang

Op 25 januari organiseerde ik samen met Edmée van Liefhebberij de Hooiberg de eerste Dag van de Diepgang. Het weer was geweldig! IJskoud verstild en mistig. De wereld naar binnen gekeerd. Na koffie of thee met koek in de Theetuin, toog ieder op pad. Alleen welteverstaan, om zelf een eigen route in stilte te lopen. Daarbij vooral bewust alles te registreren wat je op je pad tegenkomt. Oh, wat was het mooi, vooral toen de zon zich door de nevel heen boorde! Eenmaal weer terug in mijn warme huis deelden we onze ervaringen, waarna warme soep met brood onze magen vulde. En toen was daar de uitdaging om je ervaringen op papier te zetten, of op schildersdoek. Voor de een lastiger dan voor de ander, maar iedereen kwam er uit natuurlijk. Vooral een kwestie van onbevooroordeeld aan de slag gaan, en niet bang zijn. Deelnemer Frans vond het zeker voor herhaling vatbaar.

Vissen op zeil en ellebogenstoom

Geplaatst door op 01-11-2012 | Reacties uitgeschakeld voor Vissen op zeil en ellebogenstoom

Dit jaar niet met mijn eigen scheepje, maar met de blazeraak WK1. Van maandag 22 oktober tot zaterdag 27 oktober vanuit Workum zeilend vissen op het IJsselmeer. Anders dan anders gingen we na het netten schieten niet naar Hindeloopen, maar we bleven bij de netten voor anker liggen. Eerste dagen weinig wind met mist, later werd het kouder. We vingen bot (jawel), baars, snoekbaars en wolhandkrab. De vangst werd op de markt geveild. Heerlijk zo’n week in weer en wind!

Vissen op de traditionele manier met ‘staand want’. Foto Klaas Wiersma ©

Van oost naar noord

Geplaatst door op 11-07-2012 | Reacties uitgeschakeld voor Van oost naar noord

…en zo verhuis ik ongepland vanuit de Achterhoek naar Zuidoost Friesland. Bij Friesland denk je aan water. Juist in deze hoek is er veel bos. Maar ook cultureel valt er hier veel interessants te beleven. Vlakbij is er een ongewoon spannende ecokathedraal in Mildam. Vlakbij in Oranjewoud, het prachtige museum Belvedere. En om weer helemaal op adem te komen is er de lommerrijke Liefhebberij De Hooiberg in Katlijk.

Laatste maand…

Geplaatst door op 03-04-2012 | Reacties uitgeschakeld voor Laatste maand…

De gemeente Bronckhorst heeft mij gesommeerd mijn plek in het bos voor 1 mei te verlaten, en mijn yurt op te breken. Dat heb ik inmiddels gedaan. De yurt staat nu tijdelijk bij leverancier Nooit meer haast, totdat zich een nieuwe plek aandient.

Uitzending vrijdag 2 maart

Geplaatst door op 16-02-2012 | Reacties uitgeschakeld voor Uitzending vrijdag 2 maart

Op vrijdag 2 maart zond SBS6 in het programma Huizenjacht uit waar in ik te zien was in mijn yurt: http://www.sbs6.nl/programmas/huizenjacht/videos/seizoen-0/aflevering-205/bijzonder-wonen-205-vorden