ERVARING

Als docent

Les geven deed ik zowel als docent tekenen en handvaardigheid in het voortgezet onderwijs, als vanuit mijn atelier aan volwassenen.

Als ondernemer

Meer dan twintig jaar werkte ik als zelfstandig grafisch ontwerper en communicatie-adviseur. In die tijd werkte ik samen met collega’s, medewerkers en freelancers voor een scala aan opdrachtgevers; kleine en grote, profit én non profit. Zo werkten we voor Nationaal Sportcentrum Papendal, Congrescentrum de Reehorst, Farmaceutisch bedrijf Pfizer, SDU uitgevers, Wageningen Universiteit, en voor een groot aantal gemeenten.

Als schipper

Een paar jaar voer ik met een 100 jaar oud zeilend vissersschip om bijvoorbeeld een uitgeverijgroep te laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij het uitzetten van een nieuwe koers. Ook zeilde ik met slow food kok Grote Ben aan boord om mensen te laten genieten van ‘vergeten eten’, organiseerde ik een workshop tekenen vanaf het water. In alle gevallen bracht ik de opvarenden in hun element waardoor ze dichterbij zichzelf kwamen.

Als kunstenaar

In mijn atelier, maar ook buiten in de natuur, teken en schilder ik voornamelijk bomen en landschappen. Realistisch direct vanuit de waarneming, of vrij figuratief.